Vprašanje:

Sem v osebnem stečaju. Lahko sklenem naročniško razmerje za kabelsko TV?
 

Odgovor:

Oseba v osebnem stečaju ne more sklepati pogodb in opravljati drugih pravnih poslov ali dejanj, katerih predmet je razpolaganje z njegovim premoženjem, ki spada v stečajno maso.

Kljub temu, da načeloma takšno naročniško razmerje ne vpliva na stečajno maso (saj se obveznosti plačujejo iz sredstev, ki so izvzete iz stečajne mase) predlagamo, da pred sklenitvijo pridobite soglasje stečajnega upravitelja oz. sodišča.

Predlagamo tudi, da pri operaterju, s katerim želite skleniti naročniško razmerje, preverite njegove splošne pogoje. Pogosto imajo namreč ponudniki v splošnih pogojih opredeljeno, da sklenitev naročniškega razmerja z osebo v osebnem stečaju ni možna.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!