Vprašanje:

Po preteku poskusne dobe moram dobiti pravnomočno potrdilo o odpustu dolga. Moram dobiti še kakšno odločbo in kdaj?
 

Odgovor:

Sklep o odpustu obveznosti postane pravnomočen, ko poteče 15. dnevni rok za pritožbo.

Rok za pritožbo teče za osebe, ki se jim ta sklep vroči, od dneva vročitve, za druge osebe pa od dneva objave tega sklepa.

Sodišče bo ob zaključku izdalo tudi sklep o zaključku sklep o končanju stečajnega / likvidacijskega postopka. V tem sklepu bo sodišče zaključilo postopek in razrešilo stečajnega upravitelja. Tudi ta sklep postane pravnomočen po izteku 15. dnevnega roka za pritožbo.

Po pravnomočnosti sklep o končanju stečajnega / likvidacijskega postopka sodišče javno objavi, da je postopek pravnomočno končan.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!