Vprašanje:

Osebni stečaj. Stanovanje je pisano na ženo. Jaz nimam nič razen avta, vreden 200 EUR. Bo stanovanje prodano?
 

Odgovor:

Glede na to, da je stanovanje v lasti žene, ne spada v vašo stečajno maso.

Del stečajne mase bi lahko postal le vaš morebiten del skupnega premoženja na tem stanovanju. Torej v primeru, če stanovanje dejansko spada v vajino skupno premoženje.

V skupno premoženje zakoncev spada premoženje, ki ga zakonca v času zveze ustvarita z delom. V skupno premoženje ne spada premoženje, ki ga imata zakonca že pred zvezo, ali premoženje ki ga zakonca podedujeta ali dobita kot darilo.

V kolikor tako stanovanje dejansko spada v vajino skupno premoženje, je možno, da bo stečajni upravitelj zahteval razdelitev skupnega premoženja in umestitev vaše 1/2 v stečajno maso.

V kolikor bi do tega prišlo, bi imela žena, kot solastnica, predkupno pravico.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!