Vprašanje:

V oktobru mi poteče 2 letno poizkusno obdobje. Kaj moram narediti? Dobim že v oktobru izplačano celo plačo?
 

Odgovor:

Za zaključek osebnega stečaja vam ni potrebno storiti ničesar.

Po poteku preizkusnega obdobja sodišče izda sklep o odpustu obveznost. Sodišče mora sklep o odpustu obveznosti izdati in objaviti v osmih dneh.

Premoženje (ter prihodki), ki ga dolžnik pridobi po pravnomočnosti sklepa o odpustu obveznosti, ne spada več v stečajno maso v postopku osebnega stečaja, v katerem je bil izdan ta sklep.

Sodišče mora v treh delovnih dneh od poteka roka za pritožbo zoper sklep s sklepom ustaviti nadaljnjo izterjavo stalnih prejemkov, ter o tem obvestiti izplačevalca stalnih prejemkov ali izvajalca, ki vodi dolžnikov denarni račun.

Ali boste dobili izplačano oktobrsko plačo je tako odvisno ali bo plača izplačana pred ali po pravnomočnosti sklepa o odpustu obveznosti.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!