Vprašanje:

Osebni stečaj. Je delodajalec obveščen o tem, da sem v osebnem stečaju ali je obveščena samo banka, ki rubi nad minimalno plačo?
 

Odgovor:

Podatki o osebnem stečaju so javno objavljeni, na spletnem portalu AJPES-a.  Delodajalec lahko tako kadarkoli sam preveri ali je kdo od delavcev v osebnem stečaju.

V kolikor bi bila potreba, za izvajanje sklepa o pričatku osebnega stečaja (ali katerega drugega sklepa v osebnem stečaju), bo dedodajalec vsekakor obveščan oz. pozvan, bodisi s strani sodišča, bodisi s strani stečajnega upravitelja.

V praksi je težko pričakovati, da delodajalec ne bi bil obveščen o postopku osebnega stečaja.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Kdaj lahko upnik ugovarja zoper odpust dolgov?

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!