Vprašanje:

Sem v OS od 2.12.15 - 2.12.18. V primeru poplačila celotnega dolga, bi mi sodišče odobrilo kredit ali ne? 
 

Odgovor:

Vsekakor je možno sodišču predlagati poplačilo dolga in predčasni zaključek postopka, vendar pa je v primeru, da ste zaprosili tudi za odpust obveznosti, verjetno, da bo sodišče takšen predlog o predčasnem zaključku preizkusne dobe, zavrnilo.

Upniki lahko namreč v postopku osebnega stečaja, svoje terjatve prijavljajo vse do zaključne razdelitve upnikov. To pomeni, da sodišče praktično do zaključka osebnega stečaja, ne more z gotovostjo vedeti, kako visoki so vaši dejanski dolgovi in kdo so vaši upniki.

Dokler ste v osebnem stečaju, na žalost niste kreditno sposobni. Prav tako ne morete skleniti posojilnega posla, brez odobritve sodišča. Poleg tega je težko pričakovati, da bi banka dejansko podelila takšen kredit.

Kljub temu pa predlagamo, da se obrnete na svojega stečajnega upravitelja in svojo banko, ter preverite svoje možnosti.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!