Vprašanje:

Kako in kje lahko med stečajnim postopkom odprem TRR? Bil na vseh bankah, povsod zavrnili z izgovorom - politika banke.
 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vprašanje nanaša na postopek osebnega stečaja.

V prvem koraku moramo opozoriti na omejitev poslovne sposobnosti dolžnika v osebnem stečaju. Oseba, ki je v osebnem stečaju, po 386. členu ZFPPIPP, brez soglasja sodišča ne more odpreti novega transakcijskega ali drugega denarnega računa.

V kolikor bančnega računa v Republiki Sloveniji nimate, pa imate možnost odprtja Osnovnega bančnega računa, na katerikoli banki. Banke lahko zavrnejo prošnjo za odprtje osnovnega plačilnega računa le v nekaterih izjemnih primerih.

Več o osnovnem bančnem računu lahko preberete na Spletni strani Banke Slovenije.

 

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!