Vprašanje:

Kako in kje lahko med stečajnim postopkom odprem TRR? Bil na vseh bankah, povsod zavrnili z izgovorom - politika banke.
 

Odgovor:

Predvidevamo, da se vprašanje nanaša na postopek osebnega stečaja.

V prvem koraku moramo opozoriti na omejitev poslovne sposobnosti dolžnika v osebnem stečaju. Oseba, ki je v osebnem stečaju, po 386. členu ZFPPIPP, brez soglasja sodišča ne more odpreti novega transakcijskega ali drugega denarnega računa.

V kolikor bančnega računa v Republiki Sloveniji nimate, pa imate možnost odprtja Osnovnega bančnega računa, na katerikoli banki. Banke lahko zavrnejo prošnjo za odprtje osnovnega plačilnega računa le v nekaterih izjemnih primerih.

Več o osnovnem bančnem računu lahko preberete na Spletni strani Banke Slovenije.

 

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!