Vprašanje:

Koliko časa po končanem osebnem stečaju nimam možnosti za kredit?

Odgovor:

Podatki o osebnem stečaju posameznika se v sistemu Sisbon, ki ga banke uporabljajo za pridobivanje podatkov fizičnih oseb o njihovem finančnem stanju, hranijo 4 leta po pravnomočnosti sklepa o končanju postopka osebnega stečaja.

V tem času tako težko pričakujete pridobitev kredita. Seveda pa je vsak posamezen primer poseben. Zato predlagamo, da o svojih možnostih kontaktirate konkretno banko, kjer želite zaprositi za kredit.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!