Vprašanje:

Je možno, da sam podam vlogo za prekinitev osebnega stečaja v katerem sem od 2014 in imam preizkusno dobo do 2019.
 

Odgovor:

Ker ne poznamo konkretne zadeve, predlagamo, da kontaktirate svojega stečajnega upravitelja in preverite možnosti, ki jih imate.

Načeloma pa postopka osebnega stečaja, v katerem ste zaprosili tudi za odpust obveznosti) ne morete prekiniti, tudi če bi denimo želeli sami poplačati vse dolgove in zaključiti postopek.

Upniki lahko namreč svoje terjatve prijavljajo do končne razdelitve, kar pomeni, da (vsaj z zakonskega vidika) do takrat ni možno z gotovostjo trditi, koliko znašajo Vaši dolgovi.

Lahko pa po novem podate ugovor, ter poskušate skrajšati preizkusno obdobje.

e-obrazec - Ugovor dolžnika v osebnem stečaju, zaradi predolge preizkusne dobe

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Glavne novosti na področju osebnega stečaja

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!