Vprašanje:

Lahko po končanem postopku osebnega stečaja zaprosiš za posojilo, če imaš zaposlitev?
 

Odgovor:

Načeloma lahko zaprosite za posojilo oz. kredit, vendar pa je zelo malo možnosti, da bi banka takšen kredit odobrila.

Pri odobritvi kredita banke namreč upoštevajo tudi Vaše prejšnje finančno stanje. Predvsem informacije navedene v sisbon-u. V sisbonu je še 4 leta po zaključku navedeno, da ste bili v osebnem stečaju.

Vsekakor predlagamo, da se za konkretne informacije o odobritvi kredita obrnete neposredno na konkretno banko, pri kateri želite zaprositi za kredit.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!