Vprašanje:

Dobila sklep o odpustu obveznosti ki je pravnomočen. Pride še en sklep o končanem osebnem stečaju? Kdaj je osebni stečaj končan?
 

Odgovor:

Po poteku preizkusnega obdobja (če ni bilo ugovora ali je bil le-ta zavržen ali zavrnjen), sodišče izda sklep o odpustu obveznosti.

Sklep o odpustu obveznosti sodišče izda v 8. dneh po poteku preizkusnega obdobja, oz. po poteku roka za pritožbo zoper sklep, oz. od dne, ko sodišče prejme sklep sodišča druge stopnje o odločitvi o pritožbi zoper sklep o odpustu obveznosti.

Dodatno, sodišče v treh delovnih dneh, od poteka roka za pritožbo zoper skep o odpustu, oz. od dne, ko je sodišče prejelo sklep, s katerim je sodišče druge stopnje odločilo o pritožbi, s sklepom ustavi nadaljnjo izterjavo stalnih prejemkov in denarnih sredstev.

Vsak upnik, za terjatev katerega učinkuje pravnomočni sklep o odpustu obveznosti, lahko od sodišča zahteva, da razveljavi odpust obveznosti, če je dolžnik s prikrivanjem ali lažnim prikazovanjem podatkov o svojem premoženjskem položaju ali z drugačno prevaro dosegel izdajo sklepa o odpustu obveznosti.

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!