Vprašanje:

2.10.2015 sem podal vlogo na sodišču za osebni stečaj. Kdaj dobim sklep o začetku stečaja, ker ga še nisem?
 

Odgovor:

Po 241. členu ZFPPIPP, bi moralo sodišče izdati sklep, s katerim odloči o začetku osebnega stečaja v 3. delovnih dneh od vložitve predloga za začetek osebnega stečaja.

Ker gre tu za instrukcijski rok, sklepa o začetku osebnega stečaja običajno sodišče ne izda tako hitro. Kako hitro sodišče sklep o začetku osebnega stečaja izda, je odvisno od posameznega sodišča, obremenjenosti sodišča, posamezne zadeve, obremenjenosti sodnika, ki zadevo prevzame, itd.

Običajno sodišče potrebuje za izdajo sklepa o začetku osebnega stečaja nekje od 14. dni do meseca in pol.

Predlagamo, da na sodišče pošljete urgenco, s katero sodišču predlagate, naj Vašo zadevo obravnava prednostno in v najkrajšem času izda sklep o začetku osebnega stečaja.

e-obrazec - Urgenca za izdajo sklepa o začetku postopka osebenega stečaja

Za več priporočamo branje spodnjih člankov:

Informiran.si - Odgovori na najbolj pogosto zastavljena vprašanja o osebnem stečaju.

Informiran.si - Kaj spada in kaj ne spada v stečajno maso v osebnem stečaju?

Informiran.si - Osebni stečaj - Kako ga pričeti z minimalnimi stroški?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!