Vprašanje:

Prenos lastninske pravice na nepremičnini. Pogodba z ZK dovolilom. Ali notar odgovarja za vsebino in upravičenost sklenitve?
 

Odgovor:

Notar odgovarja za vsebino pogodbe, le če jo sestavi sam, torej, če je pogodba sestavlejna v obliki notarskega zapisa.

Če pogodbo notarsko overi, le preveri identiteto podpisnika podpisa, ki ga overi. Pri tem ne odgovarja ne za vsebino pogodbe, ne za vsebino posla. Odgovarja le za to, da je oseba, ki je pogodbo podpisala res ta oseba.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Darilna pogodba - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!