Vprašanje:

Imam overjeni izvod prodajne pogodbe za garažo (med leasingom in mano). Kam moram iti in kaj še potrebujem za prenos lastninske pravice?
 

Odgovor:

Če je pogodba notarsko overjena, je potrebno na napremičnini le še vpisati Vašo lastninsko pravico v zemljiški knjigi.

To lahko storite pri notarju (seznam notarjev), osebno na zemljiški knjigi, v času uradnih ur, ali preko portala e-sodstvo, za kar pa boste potrebovali varen elektronski predal in digitalni podpis.

Več informacij najdete v spodnjem članku:

Informiran.si - Kakšen je postopek vpisa v zemljiško knjigo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!