Vprašanje:

Imam prodajno pogodbo iz leta 2005. Naredila bi prenos lastništva v zemljiški knjigi. Mi lahko zavrnejo zahtevek za vpis? Ne najdem lastnice, da naredim aneks k pogodbi.
 

Odgovor:

Če imate pogodbo, ki vsebuje zemljiškoknjižno dovolilo in je s strani lastnice podpisana, njen podpis pa overjen pri notarju, bo vpis v zemljiški knjigi lahko izpeljati.

V nasprotnem primeru pa je postopek veliko težji. V tem primeru predlagamo, da se obrnete na notarja, ali pravno družbo, ki se ukvarja s tovrstnimi storitvami.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!