Vprašanje:

Rad bi prodal parcelo, katere sem 1/2 lastnik. Solastnik (nisva v sorodu) je pokojni več kot 20 let. Kakšen je postopek?
 

Odgovor:

Svoj solastniški delež lahko prodate samostojno.

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

Pri tem lahko opravite odmero parcele in parcelo fizično razdelite. V kolikor bi bilo potrebno tudi predlagate delitev solastnine v nepravdnem postopku.

Če bi želeli prodati parcelo v celoti, pa je potrebno urediti lastništvo po pokojnem solastniku. Za konkreten odgovor bi morali vedeti več o zadevi. Predvidoma pa je potrebno predlagati zapuščinski postopek po pokojniku.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

Informiran.si - Kako poteka dedovanje, če ni oporoke?

Informiran.si - Kako in kdaj lahko razdedinite nujnega dediča?

Informiran.si - Kaj pri dedovanju pomeni nujni delež?

Informiran.si - Odgovori na najpogostejša vprašanja o dedovanju

e-Priročnik - Najpomembnejše informacije o dedovanju

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!