Vprašanje:

Kako je glede davka dedovane nepremičnine pri darilni pogodbi in kako pri pogodbi o dosmrtnem preživljanju?
 

Odgovor:

Davek se tako pri darilni pogodbi, kot pri pogodbi o preužitku odmeri glede na določila Zakona o davku na dediščine in darila (ZDDD).

V primeru pogodbe o dosmrtnem preživljanju se od osnove za odmero davka odšteje vaš vložek v preživljanje osebe. Pri tem je potrebno vložek v najvišji meri dokazati. 

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo? 

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi 

Informiran.si - Kako podariti avtomobil ali hišo...? 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!