Vprašanje:

Lahko lastnik hiše, 186m2, proda polovico hiše s kupoprodajno pogodbo? 93m2 takoj in ostalo z novo pogodbo čez pol leta?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, na nepremičnini ni urejena etažna lastnina. V kolikor gre za 2 različna kupca, predlagamo, da pred prodajo uredite etažno lastnino.

Načeloma pa je mogoče prodati delež na nepremičnini, četudi ni etažne delitve.

Lastnik tako proda 1/2 lastniški delež, čez pol leta pa proda še drug 1/2 lastniški delež.

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!