Vprašanje:

Kakšne papirje potrebujem za vnos parkirišča v zemljiško knjigo? Sem lastnica stanovanja in solastnica parcele.
 

Odgovor:

Iz opisanega sklepamo, da imate urejeno etačno lastnino v stavbi in solastnino na parceli, ki predstavlja parkirišča ob stavbi.

V zemljiški knjigi ste solastniki v tem primeru verjetno že vpisani kot lastniki. V kolikor bi želeli, da bi bil v zemljiški knjigi, vsak od solastnikov, vpisan kot lastnik konkretnega parkirnega prostora, je potrebno parcelo razparcelirati na manjše parcele, kjer vsaka od manjših parcel predstavlja konkreten parkirni prostor. Tako se bo na vsakem konkretnem parkirišču lahko vpisala lastninska pravica v korist konkretnega etažnega lastnika.

Več informacij najdete v spodnjih člankih:

Informiran.si - Kakšen je postopek vpisa v zemljiško knjigo?

Informiran.si - Kje dobiti podatke o svoji nepremičnini?

Informiran.si - Kje dobiti izpisek iz zemljiške knjige (zemljiškoknjižni izpisek)?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!