Vprašanje:

Komunalne storitve - odvoz smeti, čeprav nimam posod. Moram po zakonu plačevati za storitev, ki je ne prejemam?
 

Odgovor:

Da. Storitev odvoza komunalnih storitev prejmete, četudi se ta odvoz ne vrši neposredno iz vašega naslova.

Obračun za ravnanje z odpadki temelji se obračuna glede na določila Uredbe o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ter občinskimi odloki, ki jih sprejme posamezna občina.

Obračun komunalnih odpadkov je tako podrobneje opredeljen v odloku o ravnanju s komunalnimi odpadki vaše občine, kjer je opredeljeno tudi kakšno je ravnanje v primeru, da odvoz odpadkov iz vašega naslova ni mogoč.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!