Vprašanje:

Podarila bi nepremičnino. V ZK je vpisan hipotekarni kredit. Je prejemnik hiše dolžan odplačevati hipoteko vpisano v ZK?
 

Odgovor:

Hipoteka je namenjena zavarovanju dolga, ki ga ima dolžnik do hipotekarnega upnika. V kolikor dolžnik ne bo poravnal dolga, bo banka izkoristila zavarovanje in se poplačala s prodajo nepremičnine, ne glede na to, kdo bo lastnik.

Vsekakor pa predlagamo, da pred sklenitvijo posla preverite določila posojilne pogodbe in kontaktirate hipotekarnega upnika. Predvidevamo, da boste za poles potrebovali soglasje hipotekarnega upnika.

e-obrazec - Darilna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako podariti avtomobil ali hišo...?

Informiran.si - Kaj morate vedeti o darilni pogodbi

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kakšen je davek če nekaj dobimo oz. podedujemo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!