Vprašanje:

Upravna enota mi je odobrila nakup njive. Sedaj lastnika nočeta prodati, kaj naj naredim?
 

Odgovor:

Pogodba je sklenjena s trenutkom, ko ponudnik prejme izjavo o sprejemu ponudbe pod odložnim pogojem odobritve pravnega posla oz. prodaje s strani upravne enote.

V tem primeru sprejema je tako prodaja kmetijskega zemljišča zavezujoča za prodajalca in za kupca. V kolikor želi kupec odstopiti od ponudbe, lahko to stori, a le z vašim soglasjem.

e-obrazec - Odstop od sprejete ponudbe za kmetijsko zemljišče, gozd, kmetijo

Če ne želite odstopiti, lahko od prodajalca zahtevate sklenitev prodajne pogodbe in izstavitev zemljiškoknjižnega dovolila, na podlagi katerega se boste vpisali v zemljiško knjigo kot lastnik kmetijskega zemljišča. V kolikor ni možen sporazum tudi s tožbo na pristojnem sodišču.

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za kmetijsko zemljišče

Več lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!