Vprašanje:

Soseda hodi okoli hiše, vrta, dela na vrtu (ko ni nobenega doma), čeprav smo ji rekli, da nima dovoljenja. Kaj lahko storimo?
 

Odgovor:

V kolikor prihaja do motenja posesti, lahko vložite tožbo zaradi motenja posesti.

e-obrazec - Opozorilo pred tožbo v primeru motenja oziroma odvzema posesti

e-obrazec - Tožba zaradi motenja posesti

Sodno varstvo morate zahtevati v zakonsko določenem roku, to je v 30 dneh od dneva, ko je ste izvedeli za nastalo motenje in storilca, najpozneje pa v 1 letu, ko je motenje nastalo.

V kolikor je mogoče, bi predlagali tudi fizično ločitev oz. ograjo, s katero boste omejili dostop.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!