Vprašanje:

V kratkem bom na Hrvaškem prodal nepremičnino, katere lastnik sem od 2016. Kako je s plačilom davka na dobiček?
 

Odgovor:

Dobički, ki jih rezidenti Slovenije dosežejo s prodajo nepremičnine, ki se nahaja v tujini, so  predmet obdavčitve v državi rezidentstva. V Vašem primeru torej (ker ne navajate drugače) v Sloveniji. Lahko pa tudi v državi vira torej v tuji državi.

Zato morate v Sloveniji vložiti napoved za odmero dohodnine od dobička iz kapitala pri odsvojitvi nepremičnine v 15 dneh po odsvojitvi nepremičnine. 

V kolikor boste zavezani za plačilo davka tudi na Hrvaškem vam bo ta davek priznan kot odbitek od davčne obveznosti v Sloveniji, če boste imeli ustrezna dokazila o dejanskem plačilu davka.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!