Vprašanje:

Kako se izčlaniti iz Kmetijsko gozdarske zbornice? Nismo se ne včlanili in od nje nimamo nobene koristi.
 

Odgovor:

Kmetijska gozdarska zbornica Slovenije ima obvezne in prostovoljne člane.

Glede na to, da navajate, da v zbornico niste vstopili samostojno, predvidevamo, da je vaše članstvo obvezno.

Med obvezne člane spadajo fizične osebe, ki so lastniki, zakupniki, uživalci, imetniki pravice uporabe kmetijskih zemljišč in gozdov na območju Republike Slovenije, katerih katastrski dohodek za leto 2018 znaša najmanj 91,85 € ali pravna oseba, ki ima sedež v Republiki Sloveniji in je lastnik kmetijskih zemljišč oziroma gozdov na območju Republike Slovenije in ni oseba javnega prava ali se ukvarjajo pretežno s kmetijsko, gozdarsko ali ribiško dejavnostjo, ne glede na pravno obliko.

V tem primeru ne morete izstopiti, lahko pa zbornico zaprosite za odlog, obročno plačilo ali odpis plačila prispevka. Več na spletni strani KGZS.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!