Vprašanje:

Sin ima stalno bivališče v moji hiši. Sem lastnica. Ne želim, da vstopa vanjo, ne živi več doma. Kako se lahko zaščitim?
 

Odgovor:

Kolikor razumemo ne gre za fizično izselitev iz nepremičnine, ampak želite, da sin ne bi imel prijavljenega naslov na nepremičnini, niti ne bi imel dostopa.

Glede na to, da sin ne prebiva na vašem naslovu, na svoji upravni enoti sprožite postopek ugotavljanja dejanskega bivališča. Upravna enota bo v postopku ugotovila njegov dejanski naslov, na tem naslovu prijavila njegovo stalno bivališče, na vašem naslovu pa ga odjavila.

Glede prepovedi vstopa predlagamo zamenjavo ključavnic. V primeru poskusa nasilnega vstopa, predlagamo, da se obrnete na policijo.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!