Vprašanje:

Lahko osebno oddaš vlogo za vpis lastništva (izročilna pogodba) na zemljiško knjigo?
 

Odgovor:

Da. Vpis lastninske pravice v zemljiško knjigo se lahko (poleg elektronskega vpisa, ki ga poda notar ali oseba sama) je mogoče podati tudi na zapisnik pri sodišču tako, da se med uradnimi urami osebno zglasite pri zemljiškoknjižnem sodišču na območju katerega so nepremičnine, ki so predmet predloga.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kakšen je postopek vpisa nepremičnine v zemljiško knjigo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!