Vprašanje:

Je možno na svoje ime najeti stanovanje, v katerem bi bivala samo moja 17 let stara hči, v času šolanja?
 

Odgovor:

Da, načeloma je to mogoče.

Pri tem bi opozorili, da kot starš odgovarjate za mladoletnega otroka.

Starši so dolžni otroku zagotoviti ustrezno varstvo in vzgojo. Starost otroka, ko je lahko sam doma, brez varstva, ni zakonsko določena, presoja, ali otrok lahko biva sam, brez nadzora, je tako odvisna od vsakega otroka posebej in prepuščena staršu. Starš je tudi tisti, ki kot zastopnik mladoletne osebe, nosi morebitne posledice svoje presoje.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!