Vprašanje:

Kaj lahko naredim, če upravnik, kljub zakonu, zahteva 75% soglasje za montažo samostojne klimatske naprave?

 

Odgovor:

V prvem koraku se lahko obrnete na Stanovanjsko inšpekcijojih zaprosite za mnenje in po potrebi podate prijavo. Načeloma pa se lahko obrnete tudi, v kolikor ga imate, na nadzorni odbor, ki nadzira delo upravnika. Na osnovi pooblastila, danega na zboru lastnikov, lahko nadzor izvaja tudi eden od etažnih lastnikov.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Potrebujem soglasje sosedov za namestitev klimatske naprave?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!