Vprašanje:

Dolžnosti in pravice koristnika brezplačnega, dosmrtnega stanovanja. Kaj, če ne izpolnjuje dolžnosti, hoče le pravice?
 

Odgovor:

Dolžnosti in pravice imetnika osebne služnosti so določene v sklenjeni pogodbo o ustanovitvi osebne služnosti. Določa jih tudi Stvarnopravni zakonik v členih 227 - 248.

Vsi zahtevki za nadomestilo iz razmerja med lastnikom in užitkarjem zastarajo v enem letu od njihovega nastanka, v primeru spora pa ima lastnik vložiti ustrezno tožbo na pristojno sodišče.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako vpisati osebno služnost na nepremičnini?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!