Vprašanje:

Mi lahko vzamejo varščino 600€ ob izselitvi za dolg cca 160€ in za stroške ki šele prihajajo, kljub temu da škode ni?
 

Odgovor:

Vračilo celotne varščine lahko zahtevate, v kolikor je stanovanje v enakem stanju, kot ob začetku najema. Varščino se lahko porabi tudi za dela, ki jih mora najemnik opraviti ob izteku najema, če jih ne opravi. 

V splošnem je varščina stvar dogovora, tako da bi za konkreten odgovor morali pregledati dokumentacijo in okoliščine primera. V kolikor menita, da zadržanje varščine ni upravičeno, bi lahko šlo za  kaznivo dejanje goljufije. V tem primeru se lahko obrnete na policijo in poiščete ustrezno pravno pomoč in po potrebi vložite tožbo na pristojno sodišče.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!