Vprašanje:

Eden izmed 7. solastnikov je obnovil podrtijo. Kakšna vrednost se solastnikom šteje pri sodni delitvi? Prvotne ali urejene?
 

Odgovor:

O delitvi nepremičnine bo odločilo sodišče, ki lahko odloči, da se nepremičnina razdeli v naravi, da celotno nepremičnino prevzame eden od solastnikov in druge solastnike izplača, ali da se nepremičnina proda na dražbi in kupnina razdeli med solastnike.

Solastnikova vlaganja v solastno nepremičnino lahko privedejo do spremembe solastniških deležev na podlagi sporazuma oziroma soglasja z ostalimi solastniki. V postopku za delitev solastne stvari sodišče odloči o delitvi, če med udeleženci ni spora o predmetu delitve in o velikostih njihovih deležev. V kolikor takšen spor med udeleženci postopka obstoji, sodišče prekine postopek in udeležence napoti na pravdo.

Da bi lahko podali konkretnejši odgovor, pa bi morali pridobiti več informacij o sami zadevi.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!