Vprašanje:

Zemljiškoknjižno dovolilo je lahko samostojna listina. Je možno, da je do tudi zadostna listina za vpis v zemljiško knjigo?

 

Odgovor:

Ko podajate vpis določene pravice v zemljiško knjigo, je potrebno priložiti listino, iz katere izhaja utemeljenost zahtevka za vpis in ki je podlaga, na podlagi katere se z zemljiškoknjižnim predlogom vpis zahteva.

V kolikor je to razvidno iz samega dovolila, je možno, da zadošča le dovolilo, v kolikor bi že iz vsebine dovolila v zadostni meri izhajala vsebina posla, v večini primerov pa je potrebno priložiti konkreten dokument, iz katerega izhaja pravica za vpis.

e-obrazci - Nepremičnine

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!