Vprašanje:

Sem večinski solastnik hiše. Ker sem malo v hiši, kurjavo plačujem delno. Solastnica se ne strinja. Me lahko sodno terja?
 

Odgovor:

V vprašanju niste navedli, kdo dejansko biva v nepremičnini, oz. kdo koristi kurjavo.

Uporabo in vzdrževanje solastnine v večini določa Stvarnopravni zakonik. Solastniki imajo pravico skupno upravljati stvar v solastnini.

Kar se tiče stroškov, se stroške uporabe, upravljanja in druga bremena, ki se nanašajo na celo stvar, krijejo solastniki v sorazmerju z velikostjo idealnih deležev.

Stroški, ki se nanašajo na bivanje, oz. obratovalni stroški, kamor sodijo tudi stroški ogrevanja, nosi oseba, ki te storitve dejansko uporablja.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!