Vprašanje:

Sem najemnik z veljavno pogodbo. Lastnik je umrl. Bodoči dedič mi grozi tudi s sekiro. Kaj storiti?
 

Odgovor:

Dedič, ki bo podedoval stanovanje, bo vstopil v vaše najemno razmerje in bo dolžan skleniti najemno pogodbo pod istimi pogoji. Sprememba lastnika stanovanja namreč ne vpliva na obstoječa najemna razmerja. Vsakokratni pridobitelj lastninske pravice na stanovanju vstopi v pravni položaj najemodajalca. 

e-obrazec - Najemna pogodba za stanovanje ali hišo

Vsekakor bi predlagali, da poiščete ustrezno pravno pomoč in po potrebi zoper novega najemodajalca vložite tudi tožbo na pristojno sodišče.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti, prodati, najeti, oddati nepremičnino

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!