Vprašanje:

Nakup kmetijskega zemljišča. Lahko s soglasjem prodajalca odstopim od ponudbe, potem, ko je oglas že umaknjen iz oglasne deske?

 

Odgovor:

Glede na 21. člen Zakona o kmetijskih zemljiščih je pravni posel sklenjen, ko upravna enota prejme izjavo o sprejemu ponudbe, ki jo kupec pošlje priporočeno upravni enoti ali neposredno vloži na upravni enoti. Posel je sklenjen pod odložnim pogojem odobritve s strani upravne enote.

Posel je bil tako že sklenjen, ko ste oddali ponudbo. Pri tem velja odložilni pogoj, da ga mora potrdila upravna enota. Ponudba je torej od tega trenutka zavezujoča tako za kupca kot tudi prodajalca.

Od ponudbe lahko odstopite samo na podlagi sporazuma s prodajalcem. Odstop od ponudbe morate v tem primeru poslati priporočeno s povratnico prodajalcu in upravni enoti, ki je ponudbo objavila.

e-obrazec - Odstop od sprejete ponudbe za kmetijsko zemljišče, gozd, kmetijo

Več lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!