Vprašanje:

Kako naj najlažje vpišem v ZK tretjino podedovane hiše v Hrvatinih pri Kopru? Živim v Zagrebu.
 

Odgovor:

Predlog za vpis lastninske pravice na nepremičnini v primeru dedovanja poda zapuščinsko sodišče samo po uradni dolžnosti, na podlagi pravnomočnega sklepa o dedovanju, ko se predložijo dokazi o izpolnitvi in zavarovanju obveznosti, ki so dediču naložene z oporoko v korist oseb, ki niso sposobne, da bi same skrbele za svoje zadeve, ali v kakšen splošno koristen namen.

V kolikor sodišče tega ne bo (ali ni) storilo, lahko sodišče pozovete, ali pa na podlagi pravnomočnega sklepa o dedovanju podate vpis sami osebno na  sodišču, oddelek zemljiške knjige, ali po elektronki poti, preko portala e-Sodstvo, za kar pa boste potrebovali digitalno potrdilo in varen elektronski predal.

Več informacij boste našli spodaj:

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kakšen je postopek vpisa nepremičnine v zemljiško knjigo?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!