Vprašanje:

Bom novi lastnik stanovanja. Koliko časa traja, da starega lastnika izbrišejo iz ZK in bo vidno moje ime kot nov lastnik?
 

Odgovor:

Seveda je čas vpisa v zemljiško knjigo odvisen od vsake zadeve posebej in od sodišča, ki prevzame zadevo, ampak načeloma bi lahko pričakovali, da bo sprememba v zemljiški knjigi vidna v roku meseca, meseca in pol, ko boste podali popoln predlog za vpis lastninske špravice v zemljiško knjigo.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kako poteka vpis v zemljiško knjigo po 1.5.2011?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!