Vprašanje:

Najemnici stanovanja je potekla pogodba. Noče sprazniti kleti in sušilnice s svojimi stvarmi. Jih lahko jaz?
 
 

Odgovor:

Stanovanjski zakon v 95. členu določa, da mora najemnik, ki mu je bilo stanovanje dano v najem za določen čas, najmanj 30 dni pred potekom tega časa pridobiti od lastnika odobritev podaljšanja najemne pogodbe s sklenitvijo aneksa k najemni pogodbi, sicer mora izprazniti stanovanje oseb in stvari v pogodbenem roku, razen če najemna pogodba ne določa drugače.

Za konkreten odgovor bi tako morali preveriti določbe najemne pogodbe, ki jo imate sklenjeno z najemnico.

Kolikor sklepamo iz vprašanja, se je najemnica izselila, ni pa izpraznila dveh skladiščnih prostorov. Predlagamo, da najemnico pisno pozovite za izpraznitev, v kateri navedite, da boste v kolikor v primernem roku ne bo izpraznila prostorov, prostore izpraznili sami, ter stvari na njene stroške poslali v hrambo v skladišče.

Več informacij o tem boste našli na spodnjih povezavah:

Informiran.si - Na kaj paziti pri najemu oz. oddaji stanovanja?

Informiran.si - Kdo in kdaj potrebuje energetsko izkaznico?

Pravni e-Priročnik - Kako kupiti, prodati, najeti, oddati nepremičnino

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!