Vprašanje:

Vsak od bratov je dobil po 1/5 dednega deleža, ki je bil ocenjen na 35.000 EUR. Kolikšen je njun delež pri prodaji stanovanja?
 

Odgovor:

Vsak od solastnikov razpolaga z nepremičnino, skladno z višino lastniškega deleža. V kolikor se prodaja nepremičnina v celoti (prodajajo jo vsi solastniki) si običajno solastniki kupnino, v kolikor ni dogovor zaradi morebitnih vložkov ali česa drugega drugačen, razdelijo skladno s svojimi lastniškimi deleži. 

Načeloma bi tako (v kolikor dogovor ni drugačen) bratoma pripadla 1/5 kupnine.

e-obrazec - Obvestilo solastniku o nameravani prodaji nepremičnine

e-obrazec - Prodajna pogodba za nepremičnino

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!