Vprašanje:

Pri nakupu kmetijskega zemljišča sem zamudil rok za odobritev pravnega posla. Prodajalka mi grozi z tožbo. Kako naprej?
 

Odgovor:

Glede na to, da ste zamudili rok za odobritev pravnega posla, ste izgubili tudi pravico po sklenitvi posla. Tudi prodajna pogodba, ki ste jo sklenili s prodajalko, je bila sklenjena z odložilnim pogojem, da bo pravni posel odobrila upravna enota.

Prodajalka lahko, če še vedno želi opraviti prodajo, ponoviti postopek objave ponudbe na upravni enoti. Vi pa morate, če še vedno želite, ponovno sprejeti to novo ponudbo.

Kar se tiče tožbe, bi bilo potrebno preveriti konkretno zadevo. Torej, zakaj ste zamudili rok ali je prodajalka utrpela škodo itd.

Več lahko preberete spodaj:

Informiran.si - Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!