Vprašanje:

Vknjižba služnosti po pogodbi v javno korist. Pomeni to za celotno št. parcele, ali le za del, kot predvideva trasni načrt?

 

Odgovor:

Služnost je vpisana na parceli in se izvršuje na način, ki najmanj obremenjuje služno stvar in na način, kot je dogovorjena v pogodbi oz. kot to določa Zakon o urejanju prostora in kot je opredeljeno v zahtevi za obremenitev nepremičnine s služnostjo v javno korist, ki mora opredeljevati trajanje in način služnosti.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!