Vprašanje:

Sosed želi postaviti zapornico na cesti, po kateri imamo dve hiši služnostno pravico. Lahko to stori brez soglasja obeh?
 

Odgovor:

Ne. V kolikor je na sosedovi parceli vpisana stvarna služnost v korist vaše parcele, mora sosed dovoliti izvrševanje te služnosti.

V kolikor do tega pride, lahko vložite tožbo zaradi motenja posesti. Sodno varstvo pred motenjem posesti morate zahtevati v tridesetih dneh od dneva, ko je zveste za motenje in storilca, najpozneje pa v enem letu od dneva, ko motenje nastane.

e-obrazec - Opozorilo pred tožbo v primeru motenja oziroma odvzema posesti

e-obrazec - Tožba zaradi motenja posesti

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!