Vprašanje:

Sem najemnik poslovnega prostora, ki se bo prodal na javni dražbi. Kaj naj storim, da pogodba ne bo predhodno zaključena?
 

Odgovor:

Glede na to, da imate poslovni prostor v najemu, predvidevamo, da je bila prvotna najemna pogodba z dolžnikom odpovedana, ter sklenjena nova pogodba o najemu za določen čas in za obdobje, ki ni daljše od enega leta, ki ste jo sklenili s stečajnim upraviteljem in ki jo je potrdilo sodišče.

Pri čemer pa predvidevamo, da vaša trenutna najemna pogodba verjetno vsebuje tudi določilo, da najemno razmerje preneha z prodajo in izročitvijo nepremičnine kupcu.

Za konkreten odgovor bi morali preveriti vsebino pogodbe, predlagamo pa, da se obrnete neposredno na stečajnega upravitelja. V kolikor boste želeli podaljšati najemno razmerje, bo potrebno le-to skleniti s kupcem nepremičnine.

e-obrazec - Najemna pogodba za poslovne prostore

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!