Vprašanje:

Lahko nekdo proda celo hišo, če je spodnji del v postopku dedovanja? 1/8 spodnjega dela je moja?
 

Odgovor:

Vsak od  solastnikov lahko razpolaga s svojim solastniškim deležem. Torej lahko vsak od solastnikov proda svoj solastniški delež.

Pri tem pa imajo ostali solastniki predkupno pravico. 

e-obrazec - Obvestilo solastniku o nameravani prodaji nepremičnine

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za nepremičnino

Vsak od solastnikov lahko proda le svoj delež. Deležev drugih solastnikov ne more prodati. Tako ne more prodati celotne nepremičnine, v kolikor ni njen lastnik v celoti.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si - Kako kupiti oz. prodati nepremičnino?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!