Vprašanje:

Sem tretjinska lastnica kmetijskega zemljišča, babica pa še ostalega dela zemljišča. Se kmetijsko zemljišče lahko proda?
 

Odgovor:

Da. Pri čemer pa se proda samo celoten lastniški delež. Torej lahko z vi prodate svojo 1/3, babica lahko proda svoji 2/3, ali pa skupaj prodata celotno kmetijsko zemljišče. 

e-obrazec - Prodajna (kupoprodajna) pogodba za kmetijsko zemljišče, gozd, kmetijo

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!