Vprašanje:

Lahko še naprej terjam najemnino, ko najemnikom poteče pogodba pa se nočejo izseliti?
 

Odgovor:

Glede na to, da najemnik nima več podlage za bivanje v stanovanju, lahko zahtevte vašo takojšnjo izselitev. 

Če sporazumna izselitev ni možna, lahko izselitev zahtevate na podlagi 111. člena SZ-1 in vložite tožbo za izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnosti, na podlagi katere se lahko opravi tudi fizična sodna izselitev. V pravne postopku boste lahko zahtevali tudi nadomestilo in povračilo morebitnih stroškov.

Na podlagi pravnomočne sodbe boste lahko vložili tudi izvršbo za fizično izselitev najemnika.

e-obrazec - Predlog za izvršbo na podlagi izvršilnega naslova- izpraznitev in izročitev nepremičnine (stanovanja, hiše...)

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!