Vprašanje:

Lahko prekličem vlogo za odobritev pravnega posla pri UE, kot kupec? Pogodba ni bila priložena niti ne podpisana?
 

Odgovor:

kar se tiče samega upravnega postopka, je umik načeloma možen. Stranka lahko delno ali v celoti umakne svojo zahtevo vsak čas med postopkom na prvi stopnji do vročitve odločbe, v času, ko teče pritožbeni rok, in med postopkom na drugi stopnji do vročitve odločbe.

Seveda pa je tu potrebno preveriti še obligacijski del med vami in prodajalcem. Kot kupec ste namreč že sprejeli ponudbo za nakup kmetijskega zemljišča.

Ko upravna enota prejme izjavo o sprejemu ponudbe, je namreč pravni posel sklenjen pod odložnim pogojem odobritve s strani upravne enote. Izjava o sprejemu ponudbe vas namreč zavezuje k sklenitvi posla, ob pogoju, da ga odobri upravna enota.

Več informacij najdete spodaj:

Informiran.si -  Kako prodati oz. kupiti kmetijsko zemljišče?

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!