Vprašanje:

Nekje živiš 13 let. Imaš stalno prebivališče. Delaš na tem naslovu za lastnika. Mora lastnik dati pismeni rok za izselitev? 
 

Odgovor:

Kolikor razumemo, bivate v nepremičnini lastnika, brez ustreznega pravnega naslova.

V kolikor zakonske podlage za vaše bivanje v nepremičnini ni, lahko lastnik zahteva vašo takojšnjo izselitev. Po potrebi lahko tudi zamenja ključavnice.

Vloži lahko tudi tožbo za izpraznitev stanovanja pri sodišču splošne pristojnosti na podlagi 111. člena Stanovanjskega zakona.

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!