Vprašanje:

Za stanovanje, ki ga imam namen oddati v najem, se zanima ženska z 2 otrokoma. Najemnino bi naj poravnaval CSD. Ima tak najemnik kakšne posebne pravice, predvsem glede kršitev.
 
 

Odgovor:

Tako kot ostali najemniki, mora tudi tak najemnik spoštovati pogodbena določila. Tako bi imel obveznosti tako do Vas, kot najemodajalca, kot tudi do CSD-ja, plačnika najemnine. Verjetno pa bi CSD najemnino subvencioniral (več o subvenciji). Tako da predhodno preverite, v kakšnem znesku bo k najemnini prispeval CSD in v kakšnem najemnica, ter kakšni so pogoji.

Ob kršitvi pogodbenih določil, se seveda lahko ustrezno ukrepa, kako, pa je običajno določeno v sami pogodbi, tako da je vsekakor pametno, da predhodno preverite in dorečete pogodbena določila z obema ostalima strankama.

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Naveden nasvet oz. odgovor je informativne narave, saj je izdelan na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!