Vprašanje:

Za stanovanje, ki ga imam namen oddati v najem, se zanima ženska z 2 otrokoma. Najemnino bi naj poravnaval CSD. Ima tak najemnik kakšne posebne pravice, predvsem glede kršitev.
 
 

Odgovor:

Tako kot ostali najemniki, mora tudi tak najemnik spoštovati pogodbena določila. Tako bi imel obveznosti tako do Vas, kot najemodajalca, kot tudi do CSD-ja, plačnika najemnine. Verjetno pa bi CSD najemnino subvencioniral (več o subvenciji). Tako da predhodno preverite, v kakšnem znesku bo k najemnini prispeval CSD in v kakšnem najemnica, ter kakšni so pogoji.

Ob kršitvi pogodbenih določil, se seveda lahko ustrezno ukrepa, kako, pa je običajno določeno v sami pogodbi, tako da je vsekakor pametno, da predhodno preverite in dorečete pogodbena določila z obema ostalima strankama.

 

MojMaliPravnik
Brezplačni pravni odgovor

POZOR: Navedene informacije ne predstavljajo ali nadomeščajo konkretnega pravnega nasveta in so zgolj informativni pripomoček, glede katerega ponudnik ne jamči odškodninsko ali kako drugače. Odgovor je pripravljen na podlagi omejenih informacij in omejenega razumevanja in seznanjenosti s konkretno zadevo, okoliščinami in dejstvi, ki lahko vplivajo in so lahko pomembni za posamezno zadevo, ter glede na takrat veljavno zakonodajo. Zato ga ne gre jemati kot nadomestek konkretnega pravnega nasveta v konkretni pravni zadevi. V primeru potrebe po pravnem nasvetu, je potreben podrobnejši pregled zadeve s strani pravnika. V ta namen pa lahko uporabite tudi možnost Individualnega pravnega nasveta.

Pomagali smo že mnogim...:

 


Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u in spremljaj najnovejše objavljene nasvete, ter ugodnosti in popuste za naše Facebook fane...

Všečkaj MojMaliPravnik.net na Facebook-u!